top of page
Wheat field

RESET RETREAT

Sta jij al een tijdje op een kruispunt en twijfel je over welke weg in te slaan, of loop je al langer rond met een vraagstuk waarover je graag eens van gedachten zou willen wisselen? Zie jij door de bomen het bos niet meer? Ben je vergeten wat jou drijft, wat jouw talenten zijn, waar je kwaliteiten liggen en/of waar je warm van wordt? Boek dan een 1:1 inspiratiesessie voor meer helderheid en focus in je leven, in je relatie(s), je werk en/of je business. 

Tijdens een inspiratiesessie nemen we alle tijd en ruimte om te kijken naar datgene waar jij (al langer) tegenaan loopt. Of het nu gaat om een nieuwe stap in jouw werk, het vinden van jouw purpose, méér rust in je leven, focus op jouw gezondheid, of je bent als single toe aan een nieuwe relatie? Met deze inspiratiesessie bied ik je nieuw perspectief! Ik help je ‘anders kijken’ naar de mogelijkheden, zodat jij vol inzichten, focus en nieuwe energie naar huis gaat, klaar voor het nemen van een volgende stap in jouw leven. 

Tijdens ons gesprek komen we al snel tot de kern, daar waar het gaat stromen bij jou. Ik beloof je één ding. Na deze sessie sta je helemaal aan! Dus zorg dat je alle tijd en ruimte hebt voor jezelf om hierna aan de slag te gaan met alle inzichten en tips die je hebt gekregen. Voel jij een 'JA'? Gun jezelf dan een inspiratiesessie op locatie, wandelend óf online en ervaar wat het voor je doet. Kijk ook gerust even bij onderstaande reviews, voor een duidelijk beeld van wat deze sessie je al brengt.

IMG_8867.jpg

IK HEB HET GEVOEL DAT IK ECHT WEER LEEF!

"Als kind was ik al een heel gevoelig meisje. Ik was me erg bewust van alles wat er om me heen gebeurde, pikte snel emoties op, en signaleerde wanneer iemand hulp nodig had. Ik speelde daar gevoelsmatig altijd op in. Een mooie eigenschap en soms ook heel handig, maar ik wist ook al heel vroeg dat deze eigenschappen mij weleens in de weg zouden kunnen gaan staan. Mijn constante alertheid en (over)bezorgdheid over mijn directe omgeving maakte dat ik al op vroege leeftijd hulp heb gezocht.

In die tijd en ook op een later moment in mijn leven bezocht ik een aantal therapeuten. Helaas zonder resultaat. Vooral door de tijdslimiet waarbinnen ik m’n verhaal moest doen, wat voor mij erg lastig was omdat ik niet zomaar bij iemand “to the point” kom. En dan duurde het weer een week of langer, waardoor ik het gevoel had steeds weer opnieuw te moeten beginnen. Ook ontbrak vaak de persoonlijke klik dús besloot ik na meerdere pogingen dat dit de laatste poging was. Ik accepteerde maar dat er geen hulp voor mij was en dat ik het voortaan maar alleen zou doen. Een beslissing die soms ook best eenzaam voelde.

Maar in de loop der jaren bleef het gevoel hulp nodig te hebben natuurlijk wel bestaan. Er hadden zich inmiddels in mij aardig wat dingen opgestapeld waar ik zelf nooit meer naar had gekeken. Dit had als gevolg dat ik mezelf, door alle onverwerkte thema’s én alles wat me daarna nog overkwam, steeds meer ben gaan terugtrekken. Ik liet alles een beetje voor wat het was. Ik ging situaties en mensen uit de weg door teleurstellingen in vriendschappen (verlies), en bleef letterlijk zitten waar ik zat om maar niet bij iedereen “door de mand” te vallen. Want inmiddels had ik iedereen doen geloven dat het altijd goed met me ging en ik alles onder controle had. Maar een ontevreden gevoel in mezelf bleef bestaan. Ik voelde aan alles dat het zo niet langer kon. Ik wilde op deze manier niet verder gaan. Maar hoe dan wel en vooral; wie zou me daarbij kunnen helpen? Ik had echt geen idee.

Tot ik op een dag op Facebook een bericht van Bo voorbij zag komen. Ik las dat ze ook wandel/coachretreats doet. Volledig de natuur in. Dát sprak me gelijk al aan omdat ik een enorme natuurliefhebber ben. Het was voor mij een manier die me minder beladen leek dan een uurtje bij een therapeut in een kamertje. Ik had Bo 1x eerder ontmoet tijdens toen ik een casting training bij haar volgde. Ik had toen niet kunnen bedenken dat ik daarna met haar in Epen zou belanden voor een individuele 5-daagse wandel/coachretreat! Wat voor mij de doorslag gaf om dit bij haar te boeken was dat ik gelijk bij Bo een vertrouwd en veilig gevoel had. Ik ben puur op mijn intuïtie afgegaan wat ik al mijn hele leven doe. Dit bleek de beste keus ooit te zijn.

En daar begon mijn innerlijke tocht, langs prachtige paden in Epen. Dit keer niet alleen, maar met iemand naast me, die me het gevoel gaf dat ik mijn verhaal in alle vertrouwen en met een veilig gevoel kon delen.

Bo gaf me gelijk het gevoel dat ik mezelf mocht zijn. Ik vond het erg fijn te merken dat Bo zonder oordeel luisterde naar mijn verhaal, en dat ze me daarin ook écht de tijd gaf. Ze stelde gerichte en inlevende vragen waardoor ik me écht gehoord voelde. Dat was voor mij erg belangrijk. Bo gebruikte vaak de natuur om dingen nog inzichtelijker te maken. Daarna kreeg ik alle tijd om alles in stilte weer even te kunnen laten bezinken. Een unieke combinatie, wat Bo juist onderscheid van alle andere ervaringen die ik tot nu toe had gehad.

Doordat Bo niet werkt met een vaste structuur, maar kijkt naar wat er ter plekke nodig is, bood ze me elke dag weer wat ik op dat moment nodig had. Juist dat is zo ontzettend fijn aan Bo, dat ze coacht vanuit haar intuïtie. Dat gaf mij een heel vrij vertrouwd  gevoel. Ik voelde van haar kant uit ook geen verwachtingen naar mij. Alles mocht er zijn.
Dat voelde zo oprecht betrokken. Als ik ergens nog even niet aan toe was in mezelf, kwam ze daar op een later moment weer even op terug. Ik heb me door deze liefdevolle en persoonlijke benadering eindelijk echt open kunnen stellen.

De flexibele indeling van de dagen vond ik ook heel fijn. Daardoor had ik geen gevoel van “moeten”. Yoga en meditatie waren ontspannen vaste onderdelen van de dag. Alhoewel ik me wel even moest overgeven aan de ontspanning, vond ik dit toch een erg fijne manier om de stilte in mezelf te kunnen ervaren. Soms was dat confronterend maar wel erg nodig. Ik heb daardoor ook kunnen ervaren dat ik bepaalde gevoelens in mezelf niet heb toegestaan en altijd maar ben doorgegaan. Ook hier werd ik enorm geholpen door Bo die mij de tijd gaf om alles op mijn eigen manier en tempo te kunnen doen zonder zonder druk te ervaren. Dit gaf mij telkens de moed om niet weg te lopen van mezelf, maar alles in mezelf aan te gaan.

We hadden elke dag een heerlijk uitgebreid ontbijt, waar ik in alle rust van kon genieten, zonder haast. Er werd zelfs elke ochtend rekening gehouden met mijn voedingsallergie. Alles was altijd mogelijk. Dat was zo fijn om te ervaren. Hierdoor kon ik elke ochtend met veel energie aan de mooie wandelingen beginnen. Ik heb van iedere stap in de mooie natuur van Epen genoten. Ook de gesprekken gingen me steeds beter af. Het was zo fijn te ervaren dat ik toch nog bij iemand zo’n vertrouwen kon vinden, iets wat ik dacht nooit meer te vinden.

Ondanks dat de wandelingen fijn en mooi waren, waren ze soms natuurlijk ook confronterend. Een oud stukje van ‘het afsluiten van mijn gevoel’ kwam steeds weer even de hoek omkijken. Door Bo’s engelengeduld kreeg ik alle ruimte en tijd die ik nodig had om mezelf wél open te kunnen stellen. Gelukkig voor mij was er dit keer geen escape want dit was wel wat ik nodig had, én dit was waar ik naartoe wilde met mezelf. Het was dan ook fijn om elke avond de dag nog even te evalueren samen om te kijken naar de stappen die ik gezet had, letterlijk én figuurlijk.

Ook al had ik de lat hoog gelegd voor mezelf, ik kan oprecht zeggen dat ik heb bereikt wat ik zo graag wilde bereiken. Ik heb de draad van mijn leven weer opgepakt. Ik doe weer dingen die me energie geven en waar ik heel blij van word. Ik laat mensen weer toe in mijn leven en ben opener in hoe ik me (écht) voel als mensen dat aan me vragen. Dit alles weer te kunnen voelen en ervaren in mezelf maakt me erg blij. Ik weet nu ook dat ik hulp kan vragen (wat ik nog altijd een beetje lastig vind) en dat ik het niet alleen hoef te doen. Dit is iets waar ik alert op blijf in mezelf, want iedereen heeft iemand nodig en delen is zo fijn en bevrijdend.

Ik heb het gevoel dat ik echt weer leef! Maar dit heb ik niet alleen bereikt! Het is me gelukt door Bo’s persoonlijke benadering die ik zo nodig had, door de inzichten die ze me heeft gegeven en doordat ze me heeft uitgedaagd, wat ik niet altijd makkelijk vond. Ik heb alle ruimte en tijd gekregen wat voor mij zo belangrijk was. Door haar liefdevolle aanpak heeft ze mij kunnen geven wat ik nodig had om mezelf en mijn leven weer op de rit te krijgen. Ik ben haar daar zó ontzettend dankbaar voor! Zonder Bo zou ik niet weer mijn positieve, energieke zelf zijn geworden die ik nu weer ben. Die hoop had ik eigenlijk een beetje opgegeven…maar niks is onmogelijk! De keuze om deze retreat te boeken heeft zo’n verschil in mijn leven gemaakt. Ik zou iedereen deze ervaring wel willen gunnen want het is zo van waarde geweest! Dit neem ik voor de rest van mijn leven met me mee! Ik heb er ook nog eens een ontzettend fijne en warme herinnering aan overgehouden!

Liefs,
Claudia

bottom of page