H E R I N N E R R E I S

Wanneer je een dierbare verloren bent wordt het gemis je soms teveel. Thuiskomen bij Jezelf klinkt als een verre reis wanneer je in dit proces het contact met jezelf verloren bent. Diep van binnen voel je het verlangen om stil te staan, om jezelf te ont-moeten, van de sneltrein af, de verstilling in. Om te kijken waar je staat en wat je nodig hebt. Je weet dat nú de enige reis voor jou, de reis naar binnen is, want hier zul je de rust, verdieping, de kracht en alle antwoorden vinden die jou weer verder brengen op jouw pad. Hoe belangrijk en fijn is het dan om je terug te kunnen trekken tijdens een 4- of 5-daagse Herinnerreis op Vlieland of in Epen (L)? Een bijzondere stilteretraite waar je de kracht van de natuur ervaart, waar jouw emoties de ruimte krijgen, waar je je begrepen voelt, waar je een schouder en een luisterend oor vindt, aandacht en intensieve begeleiding in jouw proces.

V E R L O R E N  D O O R  V E R L I E S

Soms is het je gewoon even teveel,

Dan ben je moe van het rennen, van het vechten tegen je verdriet,

Dan voel je je 'Verloren door Verlies'.

 

Dan is de enige manier om het er te laten zijn,

Om je terug te trekken in je eigen cocon, in een veilige omgeving, waar alles er mag zijn,

Waar je de rust en ruimte kunt nemen, om je weer te verbinden met je jezelf.

Op Herinnerreis, in herinnering aan je dierbare,

Belangrijke stappen verder in je rouwproces,

Jouw herinneringen omarmend.

Image by Silvestri Matteo
Woman in the Nature
E V E N  L O S  V A N  A L L E S

Als gecertificeerd coach en ervaringsdeskundige weet ik hoe belangrijk een veilige omgeving voor je is, waar alles mag zijn. Waar je rust vindt om alles eens even los te laten, om je te verbinden met jezelf, om te verwerken en te sterken, te delen en te helen. De retreat biedt een zeer afwisselend programma waar we veel aandacht schenken aan jouw proces en verwerking, aan ontspanning en inspanning. Ervaar wat de kracht van de natuur voor je kan doen tijdens de sunrises en sunsets, de diverse Yoga sessies met asanas en ademhalingsoefeningen specifiek gericht op het verwerken van rouw, de diverse meditaties en visualisaties, stiltewandelingen en het lichaamswerk zodat je op body, mind en spirit niveau kunt verwerken en sterken. Ook kiezen we heel bewust voor gezonde voeding en staat er elke dag een green juice voor je klaar. Om de geest te prikkelen zullen we ook de tijd nemen voor creatieve werkvormen zoals muziek, dans en zang. Uiteraard is er deze dagen ook voldoende me-time, zodat jij je kunt terug trekken wanneer je die behoefte voelt zodat je alle rust en ruimte ervaart die je nodig hebt in jouw proces. Je zult je na deze dagen lichter en sterker voelen. Eenmaal thuis kun je verder met de oefeningen en tools om vanaf nu in verbinding met jezelf te blíjven.

HERINNERINGSBOEK

Tijdens deze 4- of 5-daagse stilteretraite zullen we een reis maken langs de vier seizoenen winter, herfst, lente en zomer. Je zult een eerste begin maken met jouw eigen Herinneringsboek waarin je op een creatieve manier ruimte geeft aan mooie herinneringen aan jouw dierbare, bijzondere verhalen, anekdotes en meer. Het wordt een mooi levensdocument van jouw dierbare, waar je eenmaal thuis op jouw eigen manier en tempo mee verder kunt.

EXCLUSIEF VOOR FAMILIES EN/OF VRIENDEN

Naast deze 1:1 retreat, bestaat ook de mogelijkheid om deze voor familie en/of vrienden te organiseren die een onverwacht verlies hebben te dragen. Het is een bijzonder fijne manier om het verlies te delen, om te verbinden en samen te kunnen verwerken. De reis kan op Vlieland of in Epen (L) worden georganiseerd maar natuurlijk ook op een (evt. eigen) locatie naar wens (data en opties worden bij aanvraag besproken).

V O O R  W I E

Deze retreat is voor diegene waarvoor een groep te groot is, of waarvoor discretie essentieel is, man of vrouw, leidinggevende of directeur. Als je op een dieper level aan jezelf wilt werken, als je naar jezelf wilt kijken, en ook ánders wilt leren kijken. Als je een uitdaging kent op het gebied van zelfbeeld, zelfvertrouwen en zichtbaarheid. Als je het lastig vindt om jezelf in een groep te openen, als je het spannend vindt om je kwetsbaar op te stellen en veiligheid belangrijk voor je is. Allemaal belangrijke onderwerpen die deze dagen aan bod komen, vooral omdat het óók zo belangrijk is in een relatie.

S T R A N D H O T E L  S E E D U Y N - V L I E L A N D

Het Spa en Strandhotel Seeduyn is direct aan het strand gelegen, ideaal voor onze yoga (ochtend)sessies. Hier kun je genieten van prachtige vergezichten en wandelpaden, het geruis van het gras en de frisse wind van de golven. Je verblijft in een prachtige 1of 2-persoonskamer met luxe badkamer en eigen balkon. We zullen samen onze maaltijden nuttigen en bijzondere oefeningen en opstellingen doen. Het hotel biedt naast haar geweldige ligging aan zee, ook een luxe Spa met o.a. een sauna, een verwarmd (binnen) zwembad en een beautysalon voor heerlijke massages of gezichtsbehandelingen, voor als je jezelf wat extra wil verwennen.

TARIEVEN

De programmakosten bedragen € 2.000,- p.p. bij 4 dagen en en € 2.500,- p.p. bij 5 dagen intensieve 1:1 begeleiding. Dat is inclusief het werkboek, alle reis- en verblijfskosten voor Bo, exclusief jouw eigen hotel- en verblijfskosten (op te vragen bij Hotel Seeduyn). Bijkomende kosten zijn eventuele Spa behandelingen en ontspanningsmassages, de toeristenbelasting en je eigen boottocht (zie Rederij Doeksen).

Denk jij dat de Herinnerreis op het juiste moment komt voor jou? Neem dan snel contact met me op om jouw plekje te reserveren.

H O T E L  I N K E L S H O E S - E P E N

Nergens voelt het zo warm als in het gastvrije Hotel Inkelshoes in Epen. Dit hotel wordt erg gewaardeerd door de ouderen en dát maakt dat het hotel een serene rust heeft die erg passend is voor een innerlijke reis. Voor deze retreat krijg je een kamer aan het grote balkon uitkijkend over de prachtige bergen en velden, waar we onze Miracle Mornings starten met lichaamswerk, lichte yoga en meditaties/visualisaties. Deze omgeving biedt de mooiste wandelingen langs Via Gulia en zorgt dat het ook ín jou weer gaat stromen. Je verblijft in een prachtige 2-persoonskamer met luxe badkamer. We zullen samen onze maaltijden nuttigen en bijzondere oefeningen en opstellingen doen.

TARIEVEN

De programmakosten bedragen € 1.600,- p.p. bij 4 dagen en en € 2.000,- p.p. bij 5 dagen intensieve 1:1 begeleiding. Dat is inclusief het werkboek, alle reis- en verblijfskosten voor Bo, exclusief jouw eigen hotel- en verblijfskosten (op te vragen bij Hotel Inkelshoes). Bijkomende kosten zijn de toeristenbelasting.

Denk jij dat de Herinnerreis op het juiste moment komt voor jou? Neem dan snel contact met me voor een vrijblijvende intake.

 - OPDRACHTFORMULIER ANNELOES.GOOCHELAAR

"Op een koele ochtend heeft Bo ons geleid langs diversen Yoga oefeningen. Dit deed zij met een kalmte en duidelijkheid die ik als zeer prettig heb ervaren. Bo heeft voor mij die dag speciaal gemaakt door deze bijzondere fijne les, de omgeving was een bonus. Sommige mensen geven Yoga les en sommige mensen zijn Yoga! Dat laatste ervaarde ik met Bo, echt een aanrader."

-  M A R G R E E T (51)  -

IMG_2567.jpg
S E L F C A R E

De Herinnerreis wordt verzorgd onder de liefdevolle begeleiding van intuïtief lifecoach, yoga- en meditatiedocent en selfcare expert Bo Vrinten. Zij heeft zelf door de jaren heen verschillende verliezen te verwerken gehad en begeleidt nu anderen in hun verlies- of rouwproces. Meer over Bo >

 

Bo vertelt: "Jarenlang probeerde ik om mijn verlies en de rouw een plekje te geven maar dat was niet makkelijk in het hectische leven van alledag. "Het heeft gewoon tijd nodig" kreeg ik terug uit mijn omgeving, maar er bleef een onzekerheid achter die ik niet kende van mezelf. Even dacht ik dat ik in een depressie of een burn-out zat, niet wetende dat rouw bijna dezelfde symptomen geeft als een echte depressie. Steeds weer kreeg ik kleine signalen dat er îets van binnen gezien wilde worden. Ik ging op reis, naar binnen. Échte stilte was wat ik nodig had om me weer te kunnen verbinden met mezelf. Daarnaast heb ik tijdens mijn opleidingen en verschillende retraites geleerd en ondervonden dat Selfcare essentieel is, om te kunnen verwerken, en te helen. Ik voel me krachtiger als ooit en help je graag als Riseleider op jouw pad."

"As you start to walk on the way, the road will appear" - Rumi