top of page
M I J N  V E R H A A L

Toen ik in 2006 mijn (Co-Active) coachingsopleiding had afgerond had ik nooit gedacht dat ik later mensen zou gaan begeleiden die met verlies of rouw te maken hebben (gehad). Ik dacht in eerste instantie meer aan Empowerment & Persoonlijk Leiderschap, maar mijn eigen weg heeft toch voor een wending in deze richting gezorgd.


Toen ik acht jaar geleden een langdurig fertiliteitstraject afsloot zonder resultaat wist ik dat een periode van rouw zou volgen. Hoe sterk ik me ook vóór deze periode voelde, nu had ik ineens te dealen met een nieuwe soort onzekerheid. Ik wilde me zo graag weer krachtig in mijn lijf voelen maar wist nog niet goed wat ik precies nodig had voor een goed 'herstel'. 

In de jaren daarna heb ik me als gecertificeerd coach verder gespecialiseerd op het gebied van Selfcare, omdat ik voelde dat dit dé weg naar zelfheling is. Ik volgde de opleiding tot Yoga- & Meditation Teacher in India en genoot de opleiding Familieopstellingen en Systemisch werken, waarvan de laatste niet beter getimed had kunnen zijn. Datzelfde jaar kreeg ik namelijk de mantelzorg voor mijn vader erbij. Hij had vasculaire dementie. Geheel onverwacht kwam hij te overlijden maar we hebben nog een mooi jaar gekend samen, waar ik met veel dankbaarheid op terug kijk.

Dit keer zou ik anders omgaan met mijn rouwproces. Dit keer zou ik er de tijd voor nemen. Ik besloot na het eerste jaar mijn ervaringen en adviezen in een (werk)boek te beschrijven getiteld ‘Vier Seizoenen’, omdat ze zeggen dat rouw minstens 4 seizoenen moet hebben gezien. ‘Vier' omdat ik voel dat het mijn missie is, dat ook anderen na een uitdagende periode in hun leven, het leven weer kunnen VIERen! Zo ontstond ook de Herinnerreis en alles wat er al langer in mijn hoofd zat vanaf het moment dat mijn eigen Vlinder op mijn schouder kwam zitten.

Ik heb mijn geluk weer gevonden, heb na een intensieve periode van rouw en transformatie mijn vleugels weer gespreid, en dat gun ik jou ook van harte. Maar genoeg over mij. Volgens mij ben jij momenteel degene die door een uitdagende periode gaat. Gun jezelf de rust en ruimte, en als ik je ergens kan helpen, als je het fijn vindt om samen dit pad te bewandelen, dan hoor ik het heel graag.

Ik hoop van harte dat ik je ook met mijn schrijven en initiatieven kan inspireren om jezelf de tijd te gunnen om jouw proces de benodigde ruimte te geven. Dan volgt de rest vanzelf...

Liefs, Bo

bottom of page