top of page

I SEE YOU

EEN GEDACHTE DIE ME TRIGGERDE...

Vandaag ontving ik een mooi smsje van een vriendin die over mijn Yoga Teacher Training in India zei: “Vind het zo stoer van je! Een zoektocht naar jezelf.” En hoewel ik de betrokkenheid érg lief vond, triggerde het ook iets in mij. Een zoektocht naar mezelf?! Maar daarvoor was ik niet hier!


Niets in mijn leven voelde zo duidelijk als de rede waarvoor ik deze Yoga-opleiding volgde. Haar opmerking en vooral de aanname lieten me niet los. Eigenlijk snapte ik wel waar het vandaan kwam. Arthur en ik filosoferen en delen veel over wat ons beweegt, over onze passies en missie in dit leven. We zien continue ontwikkeling en groei als een inspirerende, dagelijkse voedingsbron. Ten slotte is stilstaan, achteruit gaan. Maar we zien ook veel seekers om ons heen, mensen die het (even) niet weten, die geen purpose in life (denken te) hebben, die hier niét met anderen over kunnen sparren, die de aansluiting met gelijkgestemden missen en zich niet gezien voelen.


Het deed me denken aan een fragment uit de film Avatar, waar Arthur en ik naartoe gingen in onze prille relatie. Eenmaal in de jungle (zoals ik dit leven soms ook ervaar ;) zegt Avatar Neytiri tegen de mens Jake 'I see You'. Drie woorden, die voor ons beiden zo duidelijk maakten wat we belangrijk vinden. Elkaar zien, ook al zijn we anders. Voor mij de kern van echte verbinding. Ik deel er graag mijn volgende gedachten over in een soortevan vers:


I SEE YOU

Als we iedereen zien,

laten zijn, zoals ze zijn,

zonder verwachtingen, zonder oordeel.

Als we iedereen voor vol aanzien,

behandelen met respect,

mét en vanuit liefde.

Als we de tijd nemen om onze naasten te begrijpen,

zoals we ook onze dierbaren zien.

Zouden er dan niet veel minder mensen aan het zoeken zijn?

Zoekend naar hun ‘thuis’, naar wie ze zijn,

Zoekend naar verbinding, naar acceptatie, naar liefde,

Zoekend naar veiligheid, naar geborgenheid,

Zoekend naar gelijkgestemden, naar mensen bij wie ze mogen zijn wie ze zijn,

ongeacht hóe ze zijn, met al dat wat ze hebben meegekregen.


Naar wie gaat jouw gedachte uit? Iemand die je misschien niet altijd helemaal begrijpt, die misschien nét even anders is, en waarvoor een ‘I SEE YOU’, een klein gebaar van (h)erkenning, nét even het verschil kan maken?


Met de Kerstmaand voor de deur misschien een gedachte die we vast kunnen houden. Elkaar eens wat vaker ‘thuis’ laten voelen. Deel gerust dit bericht met diegene die jij een ‘I SEE YOU’ geeft (ook al is het op dit moment geen Kerst meer ;).
4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page