top of page
andressa-voltolini-202193.jpg

YOU CANN'T

START A FIRE

WITHOUT A SPARK.”

R E T R E A T S

Je zit er echt even helemaal doorheen en je voelt aan alles, dat je er hoog nodig tussenuit moet! Je hebt moeite met relativeren en prioriteren. Alles lijkt teveel. Als één grote hoop waarvan je niet (meer) weet waar je nu als eerste naar moet kijken om er weer een stijgende lijn in te brengen. Je voelt je leeg en uitgeblust, en als je heel eerlijk bent naar jezelf ben je op, doodop! 

 

Hoe zou het voor je zijn als je echt even afstand zou kunnen nemen van dit alles? Als je de natuur in zou kunnen, als je prachtige wandelingen zou kunnen maken in een 5-sterrenlandschap in Epen (of op een locatie naar keuze in of buiten Nederland) met iemand die naast je loopt om alles weer in perspectief te brengen? Om alles de ruimte te geven, vooral jezelf! Het klinkt of voelt nu misschien ingewikkeld en onmogelijk maar het enige wat jij hoeft te doen is vrij te plannen. De rest wordt helemaal voor jou geregeld.

Ook voor mensen in het bedrijfsleven verzorg ik deze retreats, omdat ik de verantwoordelijkheden ken en weet wat er allemaal bij komt kijken. Jouw rol vraagt om management op (top) niveau en daarbij vergeet je al langer jezelf. Je bent gewend geraakt aan de drukte, misschien wel verslaafd aan het succes, terwijl jouw lichaam al langer aangeeft dat je niet meer kunt.

 

Ik help je vertragen, los te laten zodat jij tijdens deze retreat, de antwoorden vindt waar je al langer naar op zoek bent, zowel zakelijk als privé. Met deze retreat bied ik jou als gecertificeerd Co-Active Coach de nodige rust en ruimte, reflectie, richting én resultaat. Neem gerust even contact met me op voor een vrijblijvende intake, voor meer informatie en de verschillende mogelijkheden. Je hoeft het niet (meer) alleen te doen! Ik denk graag met je mee.

kristian-egelund-113903.jpg
V O O R  W I E

Deze retreat is voor diegene waarvoor een groep te groot is, of waarvoor discretie essentieel is. Als je op een dieper level aan jezelf wilt werken, als je naar jezelf wilt kijken, en ook ánders wilt leren kijken. Als je even afstand moet nemen omdat je iets hebt los te laten, als je door een fase van rouw, verlies of verdriet gaat of als je een uitdaging kent op het gebied van zelfbeeld, zelfvertrouwen en zichtbaarheid. Als je het spannend vindt om jezelf (in een groep) te openen, om je kwetsbaar op te stellen, en veiligheid belangrijk voor je is. Dat is wat deze retreat onderscheidend maakt. Even alle tijd en aandacht voor jou!

PROGRAMMA

Deze veelzijdige 1:1 retreat brengt je thuis bij jezelf, want alleen door de verbinding met jezelf aan te gaan, kun je voelen wat je precies nodig hebt. Daarom organiseer ik deze dagen op één van de mooiste plekken in Nederland, waar de natuur je voedt met de mooiste beelden en vergezichten. Samen kijken we naar waar je staat en waar je naartoe wilt, wat je achter wilt laten en wat je mee wilt nemen. Deze dagen geven je nieuwe energie, inzichten, de nodige tools en brengen je in beweging op alle mogelijke fronten, letterlijk én figuurlijk. Het programma is zorgvuldig opgebouwd, en biedt alle ruimte tussendoor voor me-time. Je gaat leren hoe je meer rust en helderheid kunt ervaren, zodat je eenmaal thuis ook de balans weet te vinden én te houden.

GUN JEZELF DE RUIMTE

Ben jij diegene die al vaker heeft geprobeerd het roer om te gooien maar krijg je het zelf niet voor elkaar? Vind je tijd nemen voor jezelf lastig? Kun je moeilijk je eigen grenzen bewaken én voel je aan alles dat het zo niet langer door kan gaan? Dan is deze retreat een waardevol cadeau voor jezelf.

LOCATIE

Gaat jouw voorkeur uit naar een andere locatie, bijvoorbeeld een locatie die aan het strand gelegen is, dan kun je ook kiezen voor het eiland Vlieland, waar ik werk vanuit het prachtige Strandhotel Seeduyn. Heb je een eigen locatie die geschikt is voor deze retreat, in binnen- of buitenland, dan is dat uiteraard ook een optie om nader te overleggen.

1:2 RETREAT

Wil je graag een retreat samen met je partner boeken? Bijvoorbeeld om aan jullie relatie en communicatie te werken? Ook daarin bied ik een op maat gemaakt programma geheel passend bij jullie vraag. Neem gerust even contact op voor een nadere kennismaking.

IMG_9271.jpeg

L I E N  V E R T E L T

"Voordat ik aan de retreat begon had ik heel erg de behoefte aan antwoorden. Ik was heel gestresst door mijn bedrijf en op zoek naar een goede structuur in mijn leven, naar richting en handvatten in hoe dichter bij mijn gevoel kon komen en blijven. Ik vond het best spannend, maar het voelde ook als een krachtige beslissing dat ik dit mezelf gunde. Ik wilde juist niet in een groep, maar alle ruimte hebben voor mijn eigen vragen, om eens dieper te kunnen kijken naar wat ik wil, zonder de verhalen en emoties van anderen mee te krijgen. 

 

INHOUD

De structuur van deze retreat dagen vond ik heerlijk! Het was een ideale combinatie van in- en ontspanning waarin lichaam en geest geprikkeld werden. We begonnen de dag heel relaxed met lichte yoga en meditatie. Ik vond deze Miracle Mornings geweldig! Het liefste zou ik dat elke ochtend zo doen. Prachtig om de zon te zien opkomen! De muziek en het wierookje waren ook heel sfeervol erbij. De hele ambiance klopte gewoon! Ik ben eigenlijk niet zo’n ochtendmens maar voelde wat het met me deed om tóch vroeg op te staan en de ochtend te beginnen met de vraag “Wat heb ik nodig?”, dat voelde als een heel krachtig in het begin van de ochtend. Gedurende de dag hebben we veel gelopen en gepraat. Dat was soms best inspannend, maar een mooie combinatie met de ontspanning die ik ervaarde en de tijd voor mezelf. Zo was er voldoende ruimte om alle antwoorden, tips en tools uit de gesprekken te verwerken. Ook vond ik het fijn om gezond en regelmatig te eten, om aan het einde van de dag lekker in de ligstoel met de zon op mijn gezicht uit te kunnen rusten, én dat we lekker op tijd naar bed gingen. We hebben naar mijn persoonlijke ontwikkeling gekeken, naar relaties, naar het verbinden met mijn gevoel, en we hebben het over mijn bedrijf gehad, wat de mogelijkheden zijn. Dat waren mooie inspiratiesessies! Ik vond de vragen en opdrachten tijdens de wandelingen heel erg fijn, ook dat we daar na het eten in een sessie nog even op terug kwamen, dat voelde heel erg in balans. Door de retreat ben ik echt van de stilte gaan houden. Het bracht vele mooie inzichten naar boven.

BO ALS COACH

Bo daagt je uit, prikkelt en stretcht je om net een stap verder te zetten, letterlijk en figuurlijk, en geeft je daarin ook weer alle ruimte. Ik vind Bo een hele fijne en prettige coach, heel zorgzaam en intuïtief waardoor ze precies aanvoelt wat iemand nodig heeft. 

RESULTAAT

Ik voel nu veel meer ontspanning en vooral ook meer focus, ook in mijn werk door de planning waar we naar gekeken hebben. De tools geven me heel veel houvast. Door tijdens de retrat meer rust en me-time te ervaren, heb ik gevoeld wat het me brengt en dat ik het nodig heb, en daardoor is de behoefte sterker om te zorgen dat ik mezelf dit gun en hier ruimte voor maak, elke dag weer. Ik voel me nu veel bewuster in het leven staan, door de hele dag heen. Dat voelde ik eerst nooit. En dat brengt me écht heel veel."

( R E ) T R E A T  Y O U R S E L F

Wil jij ook stappen zetten, en voelt dit als de perfect timing voor jou? Neem dan even gerust contact met me op voor een intake, zodat ik samen met je kan kijken of de retreat past bij waar jouw behoefte ligt. De retreat wordt ingepland aan de hand van de urgentie én hoe onze beide agenda's eruit zien.

INVESTERING

De bijdrage voor deze 1:1 retreat is (per persoon):

- bij 4 dagen € 2.995,- (excl. Btw voor ondernemers)

- bij 5 dagen € 3.500,- (excl. Btw voor ondernemers)

Dit is inclusief dagelijkse 1:1 begeleiding, (lichte) yoga en meditatie, coaching en training, prachtige wandeltochten in een 5-sterren landschap (met optioneel voedingsadvies, powertrainingen en/of running therapie). De verblijfskosten voor jezelf, maaltijden en drankjes zijn voor eigen rekening, evenals de toeristenbelasting die je rechtstreeks met het hotel afrekent. Heb je zelf een voorkeur voor een (eigen/andere) locatie, laat het gerust even weten.

 

VOEL JIJ DIE JA?

Trek alvast je wandelschoenen aan! Bel me even óf vul via onderstaande button het intakeformulier in, dan neem ik snel contact met je op.

Scherm­afbeelding 2024-01-24 om 11.37.07.png

C L A U D I A  V E R T E L T

"Als klein meisje was ik al heel gevoelig. Mijn constante alertheid en (over)bezorgdheid zorgde ervoor dat mijn eigen leven steeds minder bezorgd werd. Ik werkte met verschillende therapeuten, maar nergens vond ik wat ik nodig had. Steeds weer die tijdslimiet waarin ik mijn verhaal moest doen. En dan die tijd tussen de sessies, waardoor ik steeds het gevoel had opnieuw te moeten beginnen. Ook ontbrak voor mij de persoonlijke klik, waardoor ik na meerdere ‘pogingen’ concludeerde dat er geen passende hulp voor mij bestond en ik het voortaan alleen zou doen. Een beslissing die soms ook best eenzaam voelde.

De behoefte aan hulp bleef natuurlijk wel bestaan. Er had zich inmiddels aardig wat opgestapeld in mij, met het gevolg dat ik me steeds meer terug ging trekken. Naar de buitenwereld wilde ik iedereen doen geloven dat het goed met me ging en ik alles onder controle had, maar ik voelde dat ik op deze manier niet verder kon. Maar hoe dan wel? en Wie zou me wél kunnen helpen? Ik had echt geen idee.

Tot ik op een dag op FB een bericht van Bo voorbij zag komen. Ik las dat ze als coach ook 1:1 (wandel)retreats verzorgt. Dat sprak me gelijk aan omdat ik een enorme natuurliefhebber ben! Beter dan een uurtje in een kamertje bij een therapeut. Ik had Bo 1x eerder ontmoet toen ik bij haar een training volgde. Nooit gedacht dat ik vervolgens met haar in Epen zou belanden voor een 5-daagse wandelretreat. Wat voor mij de doorslag gaf om dit bij Bo te boeken was dat ik bij haar meteen een vertrouwd en veilig gevoel had. Ik ben puur op mijn intuïtie afgegaan. Dit bleek de beste keuze ooit te zijn!

En daar begon de persoonlijke tocht in mezelf langs alle paden in en rondom Epen. Dit keer niet alleen, maar met een warm iemand naast me, die me het gevoel gaf dat ik mijn verhaal in alle vertrouwen en veiligheid kon delen. Bo gaf me gelijk het gevoel dat ik helemaal mezelf mocht zijn. Dat op zich was al zo’n welkome ervaring!

INHOUD

De flexibele indeling van de dagen vond ik heel fijn. Hierdoor had ik geen gevoel van “moeten”. Yoga en meditatie waren ontspannen vaste onderdelen van de dag. Alhoewel ik me wel even moest overgeven aan die ‘ontspanning', vond ik het een erg fijne manier om de stilte in mezelf te kunnen ervaren. Soms confronterend maar wel erg nodig. Ik heb toen ook ervaren hoe lang ik bepaalde gevoelens in mezelf niet heb toegestaan en altijd maar door ben gegaan. Hierin werd ik geholpen door Bo, die mij de tijd gaf om alles op mijn eigen tempo te kunnen doen zonder dat ik druk ervaarde. Dit gaf mij steeds weer de moed om niet weg te lopen van mezelf maar alles ín mezelf aan te gaan.

Na de yoga en meditatie had ik alle ruimte om mezelf klaar te maken voor de dag, vervolgd met een uitgebreid ontbijt waar ik heerlijk in alle rust van kon genieten, geen haast. Er werd zelfs rekening gehouden met mijn voedselallergie waardoor ik elke ochtend met veel energie aan de mooie wandelingen kon beginnen.

BO ALS COACH

Bo werkte niet volgens een vaste structuur, maar keek steeds opnieuw naar wat er nodig was voor mij. Juist dát is zo ontzettend fijn, dat ze coacht vanuit haar intuïtie, wat mij een heel vertrouwd en vrij gevoel gaf. Ik voelde van haar kant geen verwachtingen naar mij, alles mocht er zijn. Ook als ik ergens nog even niet aan toe was in mezelf, kreeg ik de nodige ruimte. Ze luisterde zonder oordeel naar mijn verhaal en gaf me daarin ook écht alle tijd, voor mij heel belangrijk. Bo stelde steeds weer hele gerichte vragen waardoor ik me echt gehoord voelde. Ook gebruikte ze metaforen uit de natuur om dingen inzichtelijk te maken, en gaf me vervolgens de tijd om daarna - in stilte - alles te kunnen laten bezinken. Daarin bood zij in werkwijze en als persoon voor mij echt een unieke combinatie, iets wat haar onderscheidt van alle andere professionals waar ik eerder mee had gewerkt.

Ik heb van iedere stap in de mooie natuur van Epen genoten. Ook de gesprekken gingen me steeds beter af. Het was ook goed voor mij om elke avond de dag te evalueren samen. Door deze betrokkenheid en persoonlijke benadering heb ik me eindelijk echt open kunnen stellen. Het was zo fijn te ervaren dat ik toch nog bij iemand zo’n vertrouwen kon vinden.

RESULTAAT

Ik kan wel zeggen dat ik, ook al had ik de lat hoog gelegd voor mezelf, in mezelf heb bereikt wat ik heel graag wilde bereiken. Ik heb de draad van mijn leven weer opgepakt. Ik doe weer dingen die me energie geven en waar ik heel blij van word. Ik laat mensen weer toe in mijn leven en ben ook opener in hoe ik me écht voel als mensen dat aan me vragen. Ik weet nu ook dat ik hulp kan vragen en dat ik het niet alleen hoef te doen. Iedereen heeft iemand nodig. Delen is zo fijn en bevrijdend! Dit alles te voelen en weer te ervaren in mezelf maakt me zo blij. Ik voel dat ik echt weer leef! Dit is me gelukt doordat Bo al die dagen naast me is blijven lopen, door haar persoonlijke benadering die ik zo nodig had, door de inzichten die ze me heeft gegeven én door me soms enorm uit te dagen, wat ik niet altijd makkelijk vond. Hierdoor heeft ze mij kunnen geven wat ik nodig had om mezelf en mijn leven weer op de rit te krijgen. Ik ben haar daar zó ontzettend dankbaar voor! Zonder Bo zou ik niet mijn positieve, energieke zelf zijn geworden die ik nu weer ben. Die hoop had ik eigenlijk een beetje opgegeven…maar niks is onmogelijk!

De keuze om deze retreat te boeken heeft zo’n verschil in mijn leven gemaakt! Ik zou iedereen deze ervaring en een coach als Bo gunnen want het is voor mij zó van waarde geweest! Dit neem ik voor de rest van mijn leven met me mee! Ik heb er ook nog eens een ontzettend fijne en warme herinnering aan overgehouden!

 

Veel liefs, 

Claudia"

bottom of page