top of page

IT'S A KIND OF MAGIC

“It’s a kind of Magic” (Queen), als je weet hoe je goed voor jezelf kunt zorgen. MAG zorgen zou ik bijna willen zeggen want het is iets wat je jezelf toestaat, waarvoor je jezelf belangrijk genoeg moet vinden om JOU tot prioriteit no. 1 te maken.


SELFCARE IS THE KEY

Het heeft mij 45 jaar geduurd ;) voordat ik inzag dat mijn prioriteit bij selfcare ligt. En hoewel we allemaal wel wéten dat we eerst voor onszelf moeten zorgen voordat je een ander kunt helpen (denk aan het zuurstofmasker in het vliegtuig), is het werkelijk DOEN a whole other cookie!! Ik weet nog goed dat ik vroeger elke dag begon met een gevoel van stress, door alle moetjes die ik mezelf oplegde (herkenbaar?). Als HSP/ADDer was het iedere ochtend weer een uitdaging voor me om bij het open slaan van mijn ogen, in het oerwoud van gedachten en ideeën, de focus, rust en stilte te vinden om éérst te kijken naar wat ík nodig had om die dag tot een persoonlijk succes te maken. Voordat ik het wist zat ik alweer aan de laptop de eerste mails weg te tikken...


WAAR LEG JIJ DE FOCUS?

Het is ook een uitdaging om, met alle keuzes die je kunt maken, elke dag weer gefocussed te blijven op je (soul)purpose. Zo weet ik mijn hele leven al dat het mijn missie is anderen te helpen op het gebied van empowerment, selfcare & selfconfidence maar was er steeds íets waardoor ik me daar nog niet ‘klaar' voor voelde, waardoor ik die stap maar niet kon maken. Vragen als: "Waarom zie ik het wel voor anderen en niet voor mezelf?", "Waar wacht ik nog op?", "Hoeveel opleidingen wil ik nog doen?" en "Heb ik eerst de perfecte locatie te vinden (mijn Schuur in de Natuur), bleef ik mezelf stellen.


DE LES VAN SELFCARE

Wat ik toen nog niet zag was dat ik eerst zélf de les van SELFCARE te leren had. Dat ik na vele drukke jaren, de hectiek als entrepeneur, een langdurig IVF traject met een miskraam, de mantelzorg voor én het verlies van mijn vader (dec ’17), nu eerst de focus bij mezelf moest leggen. Dat ik tijd en ruimte nodig had om een pas op de plaats te nemen, uit de sneltrein van onze maatschappij, om me eerst weer eens te verbinden met mezelf, ook met mijn kwetsbare kant wat daar wilde ik eigenlijk liever niet heen.


Sinds januari 2018 heb ik mezelf die tijd gegeven en wat maakte dat een ontzettende power los!! Naast dat ik veel had los te laten en er veel verdriet was, leerde ik ook mijn kwetsbare kant te omarmen. Het bracht me niet alleen in diepe verbinding met mezelf, maar ook met vele anderen. Door jezelf namelijk kwetsbaar op te stellen, geef je anderen de ruimte hetzelfde te doen en ontstaat er eerder een gesprek hebt van hart tot hart. Dát was mijn belangrijkste les te leren, dat was wat mijn hart mij nog te vertellen had, wat ik nergens kon leren, maar wat ik te voelen en ervaren had in de leegte, in de stilte die ik met mezelf was aangegaan. Ineens paste alles in elkaar. Ik ervaarde helderheid, focus en een ongekende energie, voor mij hét grote geschenk van selfcare! De sleutel naar de volgende deur...


TER INSPIRATIE

Luister naar "It’s a kind of Magic" (Queen)


With love,

Bo


Check hier de lyrics.
3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page