top of page

MULTIDISCIPLINAIR

Wát ben ik? Hoe vaak heb ik mezelf dié vraag wel niet gesteld?! Ben ik Life- of Business Coach? Mindset Motivator of Empowerment Coach? Ben ik een Fotograaf en Stylist, of Casting Director en Producer. Of als ik héél stout wil dromen, Matchmaker die mensen van hart tot hart verbindt? In al die functies die voorbij zijn gekomen in mijn leven, kon ik wel mijn talenten kwijt én vond ik een bepaalde vervulling en nóg!


ONRUST EN ONZEKERHEID

Het niét kunnen toeleggen op 1 ding, op 1 beroep of specialisme bracht me vaak onrust en onzekerheid. Vooral eigenlijk omdat ánderen me vaak niet begrepen, omdat ze niet snapten dat ik als selfmade woman zowel het een als het ander deed, en in meerdere dingen goed kon zijn?! Mensen uit mijn omgeving zeiden vaak goedbedoeld “Misschien moet je wat meer focussen?”, maar dat werkt niet bij een multidisciplinair. Gelukkig zitten we inmiddels in een fase van het ‘nieuwe normaal’ en daar liggen dan ineens ook nieuwe mogelijkheden. Daar is diversiteit ineens ook een kwaliteit.


MULTIPOTENTIAL

Mijn moeder zei een keer tegen mij “Jij doet gewoon verschillende dingen, zolang het jouw creativiteit maar raakt.” en dat klopt inderdaad! In alles wat ik doe vind ik vervulling, zolang het maar aansluit bij mijn talenten en kwaliteiten én het een creativiteit in zich heeft, want dán gaat het stromen. Die creativiteit kan ik in alles vinden en toepassen. Dat zit ‘m vaak al in anders kijken, en in een creatieve, innovatieve en oplossingsgerichte manier van denken. Dat doe ik de hele dag door, onbewust. Het zit in mijn natuur. Het is WIÉ ik ben.


IDENTITEIT

Toch kwam die vraag "WÁT ben ik?” steeds weer terug in mijn leven. Ik worstelde op meetings of netwerkbijeenkomsten met het doen van mijn verhaal, omdat ik bijna téveel deed om in één elevator pitch samen te vatten. Ik vroeg mezelf vaak af "Ben ik daarin dan zó anders dan anderen of kan ik gewoon niet kiezen?" Totdat ik een TED-talk zag van Emilie Wapnick, waarin zij het heeft over Multipotentialites, een lange term voor mensen die meerdere talenten hebben en juíst hierdoor hun toegevoegde waarde leveren. Ze vertelt hierin dat er veel kwaliteiten liggen in multipotential zijn, juíst omdat we onze talenten combineren en we anders ‘gewired' zijn dan de meesten. Eindelijk kon ik mijn overtuiging, dat je in dit leven een specialist moet zijn, loslaten.


KERNWAARDEN

Wat ik had te ontdekken waren mijn eigen kernwaarden als toetsstenen die me meer duidelijkheid geven over waar wél en waar geen energie in te steken. Het werden verbinding, betekenis, creativiteit en energie. Hieruit ontstond mijn missie: Van betekenis zijn door op creatieve wijze mensen te verbinden, met zichzelf en met elkaar. Mensen helpen Bouwen aan Zelfvertrouwen, zodat ze zich gesterkt, gehoord en gezien voelen om hun eigen missie in de wereld te zetten. Het maakte dat ik met enthousiasme kan kijken naar hoé ik mijn talenten kan en wil combineren. Met deze 4 kernwaarden werd het slechts nog een kwestie van Connecting the Dots en Go with the Flow, elke dag weer.


DOELGROEP

Door mijn eigen pad en uitdagingen voelde dat ik er wil zijn voor meerdere doelgroepen die aansluiten bij mijn eigen pad, zoals multipotentials die het lastig vinden om te kiezen uit verschillende mogelijkheden en talenten. Mensen die moeite hebben met focus en productiviteit door hsp/add/adhd en/of een uitdaging voelen op het gebied van weerbaarheid en zichtbaarheid, door hun jeugd, afkomst of omstandigheden. Die mensen begrijp ik als geen ander en daar open ik steeds weer met veel passie mijn goedgevulde rugzak voor.MULTIDISCIPLINAIR

Als ik de vraag “Wat ben ik?” vandáág zou moeten beantwoorden, dan is mijn antwoord “Ik ben een multidisciplinair" en dat geeft me de ruimte om op welke manier of in welke vorm ook van betekenis te zijn voor mens & organisatie. Dat is waar ik voor opsta en wat mij elke dag weer gelukkig maakt. Met dié energie kan ik het vuur in anderen aanwakkeren, daarmee help ik anderen om in het licht te gaan staan, zodat ze gezien worden door hun talenten te delen. Voor mij maakte ik - door mezelf hierover uit te spreken - niet alleen de weg vrij naar creatie, maar ook naar acceptatie, dat het bij mij misschien wat anders werkt, dat ik elke dag weer moet voelen waar het stroomt, dat focus belangrijk en wenselijk is, maar het luisteren naar mijn gevoel nóg belangrijker om in een juiste energie te blijven en vanuit daar te creëeren. Dat is toch hoe ik door de jaren heen mijn bedrijven succesvol heb opgezet én hoe ik het als entrepeneur wil blijven doen, puur op gevoel!


TEGEN DE STROOM IN

Het is wel een beetje tegen de stroom in van dit moment, waarin velen bezig zijn met hoe ze zichzelf kunnen onderscheiden en profileren om gezien te worden. Daar doe ik als trainer zelf ook mijn bijdrage aan, juist omdat ik zelf heb ervaren hoé belangrijk dat is. Dat is ook waarom ik me heb verdiept in het verbindend communiceren. Het gaat er om dat je in een gesprek ook echt in verbinding komt met die ander, dat je voorbij het ego kunt praten met elkaar, van hart tot hart, dat je de tijd neemt om met aandacht te luisteren naar elkaar. Daarvoor moet je jezelf laten zien, met al je talenten én soms ook je kwetsbaarheden.


WAT BEN JIJ? 

Nu de vraag aan jou, “Wat ben jij? Als jij het voor jezelf zou moeten beantwoorden, in één zin, in een woord. Kun je dat? Of voel je dat je niet kunt kiezen? Wellicht heb je je kernwaarden nog niet helder en vind je het lastig om een goede combinatie van talenten te maken of hierin balans te vinden voor jezelf? Loop je steeds weer tegen dezelfde muur op en draait je hoofd overuren door de dagelijkse twijfels? Weet je niet goed op welke talenten jij je business kunt bouwen? Voel je dan vrij om me hierover te contacten.


Ik denk en kijk graag met je mee, zodat het (weer) gaat stromen voor jou.


Veel liefs,

Bo


6 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page