THE WHY

Zelfvertrouwen was voor mij nooit vanzelfsprekend. Komend uit een wat complexe gezinssituatie lag er voor mij een grote uitdaging op het gebied van zichtbaarheid en weerbaarheid, zelfacceptatie en balans. De situatie thuis had me geleerd onzichtbaar te zijn en het was een lange weg om dit van me af te schudden. Ik kan nú zien dat ik door mijn jeugd al jong mijn gevoel en een sterke intuïtie ontwikkelde. Het is inmiddels één van de belangrijkste tools in mijn werk. 

 

Dat dit van waarde kon zijn voor anderen, werd me pas duidelijk toen ik in 2006 een pas gescheiden vrouw ontmoette in Bali. Ze was erg onrustig dus nodigde ik haar uit voor een strandwandeling. Met verbrande voeten kwamen we terug. Ik zal nooit vergeten hoe ze keek. Ze was helemaal opgebloeid, puur door intuïtieve reflectie. Die avond verscheen er een stralende vrouw aan het diner, ik krijg er nog kippenvel van als ik eraan denk. Ik wist meteen, als ik met mijn intuïtie mensen inzicht kan bieden, verder kan helpen en zo kan bijdragen aan iemands geluk, dan wil ik me hierin verder ontwikkelen. Eenmaal thuis meldde ik me meteen aan voor de Co-Active Coachingsopleiding waarin ik leerde mensen te motiveren tot zelfleiderschap. Eenmaal de opleiding afgerond, wilde ik eerst nog wat levenservaring opdoen.

KRACHT VAN KWETSBAARHEID

Die levenservaring kreeg ik toen na een langdurig fertiliteitstraject en een miskraam het moederschap me niet gegeven bleek. Voordat ik aan dit traject begon had ik als multidisciplinair entrepeneur geleerd dat je alles kunt realiseren zolang je je er maar vol voor inzet. Nú moest ik accepteren dat niet alles maakbaar is. Het leerde me een waardevolle levensles, de Kracht van Kwetsbaarheid. Er volgde een lange periode van rouw. Zo sterk als ik me voelde bij aanvang van het traject, zo onzeker kwam ik eruit. Ik schaamde me en voelde me incompleet als vrouw. Als Casting Director/Producer (www.idcasting.nl), Fotograaf en Trainer werkte ik in een branche waarin het dagelijks gaat om Presence & Performance, dus hield ik me sterk, maar van binnen voelde ik me leeg en doelloos. Het heeft jaren geduurd voordat ik me weer krachtig voelde en ik mijn (nieuwe) purpose in life helder had: Anderen helpen Bouwen aan Zelfvertrouwen.

SELFCARE

Als Co-Active Coach heb ik geleerd mensen op alle afzonderlijke aspecten van het leven te coachen, om mensen in beweging te brengen, te inspireren en motiveren om doelstellingen te realiseren. Door de jaren heen heb ik echter zelf ervaren dat je pas richting kunt geven aan je leven als je werkelijk verbonden bent met jezelf.

Selfcare is daarin voor mij de key, want als je éérst goed voor jezelf zorgt, pas dan kun je goed voor je omgeving zorgen. Ik vond het daarom essentieel om me als coach verder te specialiseren op het gebied van Body, Mind & Spirit. Mijn opleiding tot Yoga- en Meditation Teacher en de opleiding Familieopstellingen en Systemisch Werk hebben me bijzondere soft skills geleerd waarmee ik mensen in een diepe(re) verbinding met zichzelf kan brengen. Ook fysieke training zoals runningtherapie en voeding neem ik mee wanneer dit passend is, bijvoorbeeld wanneer iemand na ziekte of een rouwproces weer krachtig(er) wil worden.

SELFCARE IS THE KEY

‘Alle antwoorden zitten in onszelf. Door de stilte in jezelf
op te zoeken, kun je weer horen wat je diep van binnen nodig hebt.’

BALANS

Ik heb als coach relaties getraind op het gebied van
 zelfvertrouwen en heb als fotograaf veel mensen voor mijn 
lens gehad die niet dúrfden te stralen, vaak door levensloop of
 omstandigheden. Stuk voor stuk prachtige mensen, die zich 
toch niet gezien, onzeker of eenzaam voelden, waarbij het
 vuur gedoofd was. Dat gaat me echt aan het hart, ik vind dat 
iedereen het verdiend om te stralen! We leven echter in een
 haastige maatschappij waarin we al snel leeglopen omdat we
 meegaan in de ratrace en niet altijd helder krijgen wat we
 precies nodig hebben om in balans te komen en te blijven.


Dan is het fijn als er iemand naast je loopt op je pad, ervaren
 en breed opgeleid, die je steeds weer op het juiste moment de 
nodige tools aanreikt. Iemand die oordeelloos naar je luistert,
 en bij wie je je kwetsbaar kunt opstellen. Waar je stap voor 
stap verder komt, hoe lang de weg ook lijkt. Ik weet inmiddels 
dat ik door mijn eigen levensloop en ervaring veel voor deze
 mensen kan betekenen.

13e7a3_9bce0b204a344f77b94fa0eb49d2378d~

GET COMFORTABLE

BEING UNCOMFORTABLE

9eaa0427-7f41-46f0-a114-172d117b1c82.JPG

ELKE PERSOON IS UNIEK

Wat ik van coachees terug krijg is: een luisterend oor zonder oordeel, veiligheid, pure reflectie, rust, ontspanning, vertrouwen, positiviteit, energie, kracht en vooruitzicht. Dat ik de coachee de agenda laat bepalen aan de hand van de vraag: Wat heb je NU nodig?

 

Ik werk nooit volgens vaste schema’s of programma’s. Elke persoon is uniek en elk proces is anders. De behoefte van de coachee bepaalt dan ook de invulling van de sessies. Ik vind het erg belangrijk dat de coachee zowel fysiek als mentaal de volledige verantwoordelijkheid neemt voor zichzelf. Zo heeft ieder zijn eigen stappen te nemen op zijn levenspad. Ik kan er echt van genieten wanneer een client tijdens de sessies meer energie en helderheid krijgt over zijn unieke pad, wanneer iemand (weer) krachtige beslissingen neemt gefundeerd op vertrouwen. Wanneer hij of zij uit haar cocon komt en weer durft te stralen. Wanneer ze grenzen verleggen en gaan voor wat hen gelukkig maakt.

Is het voor jou tijd om jezelf te laten zien?!

Schermafbeelding 2018-11-15 om 21.13.15.

HET BEGINT BIJ

Het begint bij het nemen van die eerste stap. Neem de acties die nodig zijn om jouw dromen te realiseren. Heb je twijfels, vragen of hulp nodig? Dan weet je me vanaf nu te vinden. Ik help je graag.

M+31619198000   INFO@BOVRINTEN.NL   KVK17259326   BTW-ID NL001779802B47

WEBDESIGN & FOTOGRAFIE BY BO VRINTEN     PORTRETFOTO'S BO BY DANI VAN OEFFELEN